Keskustelut Forums Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

#52264
Kangasalan Ukko
Osallistuja

Hei Janne ja muut.

Jannelle pahoittelut saamastasi diagnoosista. Itselläni on laajalle levinnyt paksusuolen syöpä joka on parantavan hoidon ulottumattomissa. Syöpä havaittiin Joulukuussa 2014. Oli mokoma levinnyt imusolmukkeisiin ja maksaan, maksassa 5 pesäkettä, epäiltyjä imusolmukkeita useita. Hoitona aloitettiin solusalpaaja hoito. Leikkaus ei hoitomuotona.
No eka vuosi meni hyvin pesäkkeet pienenivät ja uusia ei tullut. Olin 3kk lääketauolla ja töissä. Sitten oli ilmaantunut kaksi uutta pesäkettä maksaan ja hoitoja jatkettiin. Tosin hoito vaihdettiin uusiin solusalpaajiin silloin keväällä 2016.
No niitä annettiin taas vuosi ja nyt on hyvä tilanne. Maksan pesäkkeet häipyneet kokonaan, imusolmukkeet normaalit, jäljellä on vain paksusuolen seinämässä 9mm kokoinen paksunnos.
Eli sitä tahdon kertoa että hoidot ovat nykyään tehokkaita joten elinvuosia vielä riittää. Tapasin silloin hoitojen alussa tipassa kaverin jolla oli samanlainen syöpä kuin itselläni ja hän oli käynyt hoidoissa 5 vuotta ja oli todella hyvin voiva. Nyt olen taas lääketauolla siihen asti kun tilanne pysyy muuttumattomana.
Että tälläistä tietoa täältä, jatkakaamme lämpimien kelien odottelua ja kirjoittelua