Keskustelut Forums Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

#53024
adminjoni
Avainmestari

Tämähän vaikuttaa hyvältä ryhmältä, kun joku oli jo melkein kaivannut minua!
Umpisuolesta leikattiin tähystyksellä syöpäkasvain siis maanantaina, vatsassa nyt 3 pientä ja 1 pitempi reikä. Sairaalasta kotiuduin tänään keskiviikkona heti lääkärikierron jälkeen. Toistaiseksi tämä (leikkaus) on ollut yllättävän helppo juttu. Liikkeellä olin jo samana iltana ja toisena päivänä jo tuntikausia. Hartiakivut tähystysleikkauksesta toisena päivänä yllättivät vähän, mutta nyt nekin ovat hävinneet.
Suolesta on toistaiseksi tullut enimmäkseen nestettä ja hiukan jotain muuta (jotenkin hassua kirjoitella tänne suolen toiminnasta). Klexanea pistellään nyt kuukausi ja Pegorionia suosittelivat alkuun, että uloste pysyy pehmeänä. Ja ruokaa pieninä aterioina hyvin pureskellen.
Se yksi TT-kuvassa pullistellut imusolmuke oli myös leikkauksessa erottunut ”edukseen” ja se oliko kasvain läpi suolen seinämästä vai ei, on kuulemma yhdestä kalvosta, jos siitäkään kiinni, eli tältä osin ei mitään uutta. Patologin tuloksista aika 27.6. ja jälkitarkastus 4.7. Laittavat kuulemma paperit kuitenkin Meilahteen onkologiselle, kun kyllä tämä ”todennäköiseltä näyttää”.
Jos tämä olisikin ollut vaan tässä, niin tämä olisi ollut yllättävän helppo juttu, toistaiseksi saamillani kokemuksilla. Voihan olla, että tässä vielä tulee vastoinkäymisiä leikkauksenkin osalta.
Naislääkäri sairaalassa (kirurgi, ei onkologi) sanoi, että hän on kyllänähnyt paljon suolistosyöpäpotilaita seurannassa, jolla tukka ei ole hoidoissa lähtenyt, eli ehkä sekin on mahdollista.
Toiveajattelua siis edelleen: se yksi imusolmuke on vaan muuten päättänyt kasvaa 🙂 … ja jos ei näin, niin ei se tukka lähde 🙂
Yritän muistaa palata tänne taas viimeistään viikon sisällä, että miten on mennyt leikkauksen jälkeen sitten.