Keskustelut Forums Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

#53344
welho62
Osallistuja

Heipä vaan kaikille tasapuolisesti, päivitänpähän myös oman tilanteeni vaihteeksi. Eipä tässä ole mitään hyvää kerrottavaa, joten hypätkää vaan yli jos siltä tuntuu…

Mulla on ollut suojaava avanne paksusuolessa jo 7 kk ja sen poistamisen ajankohta on edelleen täysin auki. Odotin että se tapahtuisi kesällä, mutta niin ei taida käydä. Siihen vaikutti eniten tällä viikolla tehty tähystys, mikä ei sujunut ollenkaan suunnitelmien mukaan. Tähystys (sigmoideoskopia) alkoi ihan normaalisti alapään kautta, mutta ehkä 15 min tuseerauksen ja tähystyksen jälkeen lääkäri totesi, että ei pääse etenemään tähystimellä suolta pitkin koska siellä oli turvotusta, verestystä, tulehduseritteitä ja jotain muuta mitä nyt en enää muista. Käytännössä suoli oli siis tukossa, kun tähystimen ilmakaan ei tullut suolen läpi avannepussiin. Seuraava yritys oli sitten avanteen kautta, mutta lopputulos oli sama. Tähystys sitten keskeytettiin ja lääkäri totesi, että seuraava suolen tarkastuksen vaihtoehto on TT-kuvaus, missä annetaan lisäksi varjoainetta peräaukon kautta paksusuoleen. En ole aikaisemmin kuullutkaan, että varjoainetta voidaan ruiskuttaa suoleen peräaukon kautta (ja en olisi halunnutkaan kuulla). TT-kuvauksen tuloksen saan kuulla tasan vuosi syöpädiagnoosin jälkeen (29.6), joten odotukset ei nyt ihan korkealla ole.

Onkohan tässä käynyt nyt niin, että puolen vuoden sytostaattihoidot ovat tehneet tehtävänsä vähän turhankin tehokkaasti eli tuhonnut normaaleita soluja (mahdollisten syöpäsolujen ohella) vähän liikaakin. Jotenkin tuntuu siltä, että seuraavassa vaiheessa poistetaan lisää suolta ja pysyvän avanteen todennäköisyys kasvaa samalla. Ainoa positiivinen huomio käynnin aikana oli, että peräaukon ja suolen saumakohta oli kuulemma ehjän näköinen mutta silti sekin oli verestävä.

Niin ja tähystyksen jälkeen nousi vielä 39 asteen kuumekin samana iltana, mikä tuntuu tosi kummalliselta. Jotenkin se tulehtuneen suolen ronkkiminen sai kai aikaan, että bakteerit lähti liikkeelle ehkä kasvaneen verenkierron takia (pelkkää arvailua)?