Keskustelut Forums Yleistä syövästä Vapaata keskustelua eli "sitä sun tätä" Vastaa viestiketjuun: Vapaata keskustelua eli "sitä sun tätä"

#53524
Kangasalan Ukko
Osallistuja

Heipä vaan kaikille.

No mökillä on nyt käyty ja todettu että kukkapenkeissä kasvaa kukkia osittain. Eli kukkien lehdet kasvaa hyvin, kukkia tai edes niiden alkuja ei näkynyt, noh ehkäpä ensivuonna sitten. Emäntä epäili että myyrä popsinut sipulit osittain. Viime kesänä kylvämäni komea apila läntti oli kutistunut parin lehden kitukasvu pläntiksi. Heh nauratti kovin, meillä näköjään apilakin yksivuotinen.
No olihan siellä jotain positiivistakin, hyttyset voivat hyvin, ei ole kuivuus kiusannut niiden kasvua, yhtä monipäiset lentueet kuin ennenkin.
No se on vain hyvä sillä osallistuttiin miljoonapönttöä haasteeseen ja laitettiin viime ja tänä keväänä pikkulinnuille pönttöjä. Viime keväänä kaksi ja tänä keväänä neljä. No asukkaat oli neljässä uusimmassa pöntössä. Kolmessa pesii kirjosieppo ja yhdessä talitiainen. Kumma että vain uusimpiin pönttöihin oli saatu asukkaat. Siivottiin kyllä vanhat hyvin syksyllä. Liekkö linnuillakin tullut se että vain uusin kelpaa, vanhat voi purkaa. No onneksi linnuille on hyvä ympäristö, niitä kun seurattiin niin kolmessa oli haudonta menossa ja yhteen oli poikaset tulleet. Helppoa oli emoilla kun seurattiin menoa, ei tarvinnut kauas pesästä lentää kun oli jo nokka täynnä hyttysiä. Kovin olivat kiireisiä poikasten ruokinnassa.
Mukava oli huomata että mustikka ja puolukka olivat vasta aloittamassa kukintaa, ei siis viime yöpakkaset tuhonnu kukintoja. Satoa siis luvassa ellei sitten vielä yöpakkasia tule. Sekin on kyllä mahdollista Suomen suvessa.
Että tälläisia kesä retkiä, nyt pitääkin lähteä kauppaan kukka ostoksille, pitää laittaa vanhempien haudalle istutukset kun ei enään varmaan lunta satele.
Että tälläistä tänne, ei muuta kuin puuhakasta kesää ja kirjoitellaan.