Keskustelut Forums Yleistä syövästä Kelan ja muiden tahojen tuet ja etuudet Vastaa viestiketjuun: Kelan ja muiden tahojen tuet ja etuudet

#56674
Vilja
Osallistuja

Pahoittelut kirjoitusvirheistä, kännykällä junamatkalla naputeltua ja kännykkä tuppaa kirjoitusvirheiden lisäksi muokkaamaan sanat kivasti muuksi mitä itse tahtoo kirjoittaa :D.

Pääsin nyt Kelan sivuille tutkimaan noita omavastuita taksimatkojen osalta, eli 25 euroa näkyy olevan/suunta omavastuuosuus ja vuodessa 300 euroa. Jos matkat tekee Kela-taksilla omavastuutiedot päivittyvät Kelan tietoon nykyään automaattisesti, ja 300 euron täyttyessä lähettävät automaattisesti matkakattotodistuksen eikä omavastuita tarvitse enää maksaa vaan riittää kun kortin näyttää kuskille. Mutta jos lisäksi käyttää julkisia kulkuvälineitä ja kustannus jää alle tuon omavastuun (25 e/suunta), kannattaa niistäkin lähettää hakemus Kelaan, koska kerryttävät tuota 300 euron omavastuuosuutta ja nekin saa loppuvuoden osalta haettaesa takaisin (joutuu hakemaan itse, koska julkisista kulkuvälineistä ei välity tietoja Kelaan, sama koskee tietysti omalla autola tehtyjä matkoja).

Tuo olikin uutta tietoa että syöpäsäätiöltäkin voi saada tukea, hieno juttu! 🙂