Keskustelut Forums Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

#58004
hanna66
Osallistuja

Hei
Tänään sain sitten lopultakin päätöksen tehtyä ja Xeloda -kuuri alkaa huomenna. Päätöksenteossa meni aikaa, koska halusin kuulla vielä yhden asiantuntijalääkärin mielipiteen, kun minua hoitaneiden lääkäreiden näkemykset erosivat toisistaan. Tämä lääkäri totesi, ettei asiaan ole yhtä oikeaa vastausta. Ikäni ja kasvaimen koko olivat kuitenkin hänen mielestään ne perusteet, joiden pohjalta hän suositteli lääkkeen aloittamista. Luokituksen pT3n0 syöpä paranee hänen arvionsa mukaan kahdeksallakymmenellä prosentilla pelkällä leikkauksella. Lääke lisää tuohon 4%. Ei kuulosta paljolta, mutta kaikki te tiedätte, että tämän sairauden kanssa kaikki prosentit tuohon suuntaan ovat tervetulleita. Sitten hän vielä totesi, että jos kuulun siihen 16% joukkoon, joilla tauti uusii leikkauksesta ja lääkityksestä huolimatta, jatkaa lääkitys elinaikaa parilla vuodella….Tämä kuulosti hiukan karulta. Uutta tietoa oli sekin, että magneettikuvauksissa eivät näy alle sentin kokoiset kasvaimet. Se sai pohtimaan, että jotain saattaa olla jossain.
Apteekin kautta siis kotiin tänään. Ostin myös ison purkin rasvaa, kun monet varoitelleet käsien ja jalkojen kuivumisesta.
Kertoilen sitten jatkossa tuleeko, ja jos niin mitä, sivuoireita. Ehkä näistäkin jutuista joillekin apua vaikka monen teidän tilanne onkin paljon huonompi.