Keskustelut Forums Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

#59061
Nea
Osallistuja

Hei kaikille uusille keskustelijoille, ja jaksamista hoitojen ja uusien syöpädiagnoosien kanssa. Ei ole helppo tie kenelläkään kuka tällä palstalla kirjoittelee.

Nyt kun Jannekin päivitti vähän omaa statustaan, ajattelin vihdoinkin saada aikaiseksi tehdä samoin. Mullahan oli viimeisin CT-kuva jo tämän kuun alussa, ja sen jälkeen on tuntemukset menneet ihan laidasta laitaan. Kuvissa näkyi että ensimmäisen linjan hoito ei enää tehoa, ja maksaan oli tullut uusia etäpesäkkeitä hoidosta huolimatta. Ainoa mitä pystyi tekemään oli että vaihtoivat lääkekoktailin irinotekaani+fluorourasil+bevasitsumabiin, ja nyt sitten toivotaan että se jarruttaisi syövän etenemistä. Janne tuolla ylempänä laski miten paljon lisäaikaa nämä hoidot voivat antaa, ja pakko myöntää että sitä tässä on itsekin tullut laskeskeltua ja pohdittua. Vaikeaa on, kun ei sitä voi lääkäri luvata että kun otat nämä sytot niin sitten elät vielä kaksi vuotta ekstraa kuin jos et ota hoitoja, kun ei ne lääkärit ole ennustajia. Sitäkin vaihtoehtoa nimittäin mietin vakavasti, että ei ottaisi enää hoitoja vastaan kun ne ei tehoa kuitenkaan ja parantua ei voi kuin ihmeen kaupalla. Silti jotenkin vielä haluaa toivoa että tästä voisi parantua ja että pääsisi jatkamaan elämää normaalisti, mutta CT:n jälkeisten huonojen uutisten jälkeen ei oikein enää uskalla edes toivoa. Ensi viikon alussa on seuraavat hoidot, ja näillä näkymin kyllä otan ne vastaan ja taistelen vielä, vaikka hävitty sotahan tämä jo on. Ainoa lohdutus on, että nykyisellään hoidot eivät aiheuta mitään muuta kuin pikkuisen pahoinvointia joka menee ohi, ei ole kipuja, ei mitään. Että vaikka on kuolemansairas, niin silti tuntuu kuin olisi ihan terve vain. Pidän sormet ristissä, ettei seuraavista hoidoistakaan tule mitään sivuvaivaa hoidettavaksi. Nyt kun oksaaliplatinakin lopetettiin mun osalta, niin ei tarvitse niitä neuropatioita ja pistelyäkään kädessä tuntea.

Nyt on taas sitten se kaksi kuukautta seuraaviin kuviin, ja vähän pelottaa, että mitä jos nämäkään hoidot eivät tepsi ja tauti vain etenee. Kysyin viimeksi lääkäreiltä, ja kuulemma on vielä ainakin kolmas erilainen lääkekoktaili mitä he voivat kokeilla jos tämä ei tehoa, eli vielä on keinoja tehdä jotain sille.

Asiasta kukkaruukkuun, Ylen Areenassa on ohjelma nimeltä ”Ennen kuin kuolen”, joka kertoo brittiläisestä naisesta joka sairastui rintasyöpään ja kuoli siihen sitten lopulta. Ihan hyvä dokumentti katsottavaksi syöpään sairastuneena tai läheisenä, se antaa aika oikeanlaisen kuvan tästä taudista ja sen vaikutuksesta elämänlaatuun. Suosittelen katsomaan.