Keskustelut Forums Yleistä syövästä Suolistosyöpä Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä

#59741
Ystava2
Osallistuja

hei. ystäväni sai viisi päivää voimakasta sädetystä suolen kasvaimeen ja lonkan luun etäpesäkkeeseen ymmärtääkseni myös. Sädehoitolääkäri oli ollut toiveikas, että ehkä kun kasvain pienenee, voitaisiin leikata. Voimat ystävältäni vaan kuluu kun se kasvain on iso ja kipuja on. sädehoito oli auttanut jonkun verran ja hänestä sitä olisi voitu antaa enemmän, mutta ehkä ei kroppa kestä. Ei pysty oikein nukkumaan ja suoli vuotaa verta ym. Tänään asennettiin laskimoportti tuohon rintalastaan ja huomenna aloitetaan sytostaatit. Ymmärtääkseni 3 eri ainetta laskimoportista ja vielä joku normaali kanyylistä. Jos ymmärsin oikein niin sytostaatteja olisi suunnitteilla kahden viikon välein 1,5 vuotta…
Ongelma on se leikkaamaton suoli eniten ollut tähän asti, että suoli ei toimi tai toimii liikaa. Ystävän diagnoosi oli siis levinnyt peräsuolen syöpä, kymmeniä pieniä kasvaimia keuhkoissa ja maksassa, jossa 1 suurempikin ja sitten myös luussakin on..
Sytostaattilääkäri ei sitten ollut taas paljoa lupaillut leikkausta tai muutakaan. Kipulääkkeitä sai oxynormia suolta varten.
Nutridrinkkejä hän juo voimia saadakseen. Onko mitään neuvoja antaa sytostaattien jälkeiseen vointiin ym?
Voimia kaikille!